Flaisz Helga

Flaisz Helga

szenior menedzser

Helga az Ernst & Young-nál kezdte szakmai pályafutását, ahol a közvetett adókkal foglalkozó csoport tagjaként dolgozott több mint 10 éven át. Elsősorban áfa és környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos tanácsadás terén tevékenykedett. Széleskörű tapasztalatokat szerzett a belföldi és határon átnyúló tranzakciókkal kapcsolatos tanácsadásban, az áfa kötelezettségek teljesítését biztosító folyamatok és számlázási rendszerek vizsgálatában, adóellenőrzések támogatásában, az adóhatósággal való kapcsolattartásban, illetve az ügyfelek adóhatóság előtti képviseletében, állásfoglalás kérések készítésében, önellenőrzési projektek levezénylésében és az ügyfelek napi szinten felmerülő közvetett adózással kapcsolatos kérdéseinek megválaszolásában.

Számos külföldi, Magyarországon áfa regisztrációval rendelkező társaságnak segített a magyar adózási ügyeik intézésében. 2016-ban csatlakozott az OrienTax-hez, ahol továbbra is az áfa a kiemelt szakterülete, azonban részt vesz a társasági adózást, személyi jövedelemadózást érintő tanácsadási munkákban is.

Munkája során magyar és nemzetközi ügyfelekkel egyaránt kapcsolatban áll, ügyfelei a gyártás, logisztika, kiskereskedelem, ingatlan, illetve építőipar területén működnek, de vannak ügyfelei a sport, film és média szektorban is.